Halloween

Straaaašno fina klopa!

Muffini od bundeve sa slatkim duhovima

Muffini su idealno rješenje za Halloween party. Postavite duhove na vaše muffine i uživajte u slatkom Halloween desertu!    

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Muffini od bundeve sa slatkim duhovima

Sastojci

Sastojci za tijesto

  • 1 Punjeni muffini s bundevom Dolcela
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 125 ml vode

Za merangue

  • 3 bjelanjka
  • 175 g šećera
  • par kapi ekstrakta vanilije

Za kremu

  • 100 ml mlijeka

Priprema

  1. Za muffine: Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaja, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/maksimalna brzina). U 12 kalupa, koje ste prethodno posložili na pladanj za pečenje, žlicom ravnomjerno raspodijelite tijesto tako da kalupi budu ispunjeni do ruba košarica.
  2. Za meringue: Zagrijte pećnicu na 100°C. Bjelanjke istucite mikserom i kada se počnu polako pretvarati u snijeg, dodajte šećer i ekstrakt vanilije. Istucite dok ne postanu čvrsti snijeg.
  3. Stavite snijeg u dresir vrećicu i pripremite pleh za pečenje. Prekrijte ga s papirom za pečenje. Pažljivo istiskujte kremu od snijega u smjeru kazaljke na satu dobivajući mala gnijezda sa sužavanjem pri vrhu, da što sličnije podsjećaju na mini duhove od snijega. Stavite sušiti u pećnicu na 30 minuta, dok nisu postigli čvrsti oblik.
  4. Za kremu: U 100 ml hladnog mlijeka uspite mješavinu za kremu i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kompaktnu smjesu pazeći pritom da se previše ne stisne. Ovu kremu ćete staviti u dresir vrećicu i nanijeti na gotove ispečene muffine koja će biti udobno gnijezdo za vaše duhove od bjelanjaka. Stavite je na stranu.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh