Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh

Sočna piletina s limunom

Ukoliko je za vašim stolom pileći file čest gost, ploškama maslaca sa začinima načinit ćete posebnu kombinaciju, a kapi limuna učinit će ovo jelo još ukusnijim. Uživajte!

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Sočna piletina s limunom

Sastojci

Priprema

  1. Za maslac sa začinima, u manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, sušeno bilje, koricu i sok limuna. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
  2. Na prozirnu foliju razmažite pripremljeni začinjeni maslac u tankom sloju. Zarolajte da dobijete oblik valjka promjera 1,5-2 centimetra, stisnite krajeve folije i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  3. Pileća prsa na nekoliko mjesta vodoravno zarežite nožem. Pospite ih Vegetom, nakapajte maslinovim uljem, popaprite, dobro utrljajte u meso i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se začini sjedine s piletinom.
  4. Na zagrijanu tavu stavite pripremljene filee, poklopite ih ploškama od jednog limuna, a sa strane stavite drugi limun narezan na četvrtine. Pecite dok piletina s donje strane ne požuti i počne se odvajati od tave. Ploške limuna maknite sa strane, piletinu okrenite i nastavite peći po potrebi okrećući dok meso ne bude gotovo.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite meso. Na svaki komad mesa stavite plošku maslaca sa začinima, plošku limuna, ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom od samonikle salate.

Savjet: Sok i ploške limuna dati će sočnost i održanu čvrstoću nježnom pilećem mesu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce