Bijela riba s kus kusom
- Recept by coolinarika.com -Pripremite oslić na vrlo zanimljiv i moderan način u kombinaciji s kus kusom, povrćem i nasjeckanim pistacijama.

Priprema
- Filete oslića nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom. Lagano ih uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju, sa svake strane oko 5 minuta.
- Temeljac pripremite tako da kipućoj vodi dodate Vegetu, kim, šafran, maslac pa sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
- U dublju zdjelu stavite kus kus, prelijte ga kipućim temeljcem, promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
- Očišćenu brokulu razlomite na cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće. Povrće kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite, prelijte rastopljenim maslacem, pospite narezanom metvicom i nasjeckanim pistacijama.
Posluživanje: Kus kus promiješajte i poslužite uz pržene filete ribe, povrće i nasjeckane pistacije.
Savjet: Kus kus pripremite neposredno prije posluživanja i razrahlite vilicom. Kus kus se često koristi kao zamjena za rižu. Kvalitetan je izvor ugljikohidrata koji se sporije razgrađuju i sadrži manje kalorija.