Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Bijela riba s kus kusom

Pripremite oslić na vrlo zanimljiv i moderan način u kombinaciji s kus kusom, povrćem i nasjeckanim pistacijama.

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Bijela riba s kus kusom

Sastojci

  • 250 g kus kusa
  • 1 žlica Vegete
  • 600 ml vode
  • 50 g maslaca
  • pola žličice Vegeta Maestro kima
  • prstohvat šafrana
  • 800 g fileta oslića
  • 1 žlica Vegete
  • 50 ml limunova soka
  • 50 g Oštroga brašna Podravka
  • ulje za prženje ribe
  • 200 g mrkve
  • 300 g brokule
  • 50 g očišćenih pistacija
  • 1 žlica narezane metvice
  • 50 g maslaca

Priprema

  1. Filete oslića nakapajte limunovim sokom i pospite Vegetom. Lagano ih uvaljajte u brašno i pržite na zagrijanom ulju, sa svake strane oko 5 minuta.
  2. Temeljac pripremite tako da kipućoj vodi dodate Vegetu, kim, šafran, maslac pa sve zajedno kuhajte 2-3 minute.
  3. U dublju zdjelu stavite kus kus, prelijte ga kipućim temeljcem, promiješajte, pokrijte i ostavite da odstoji 5-10 minuta.
  4. Očišćenu brokulu razlomite na cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće. Povrće kratko prokuhajte u slanoj vodi, ocijedite, prelijte rastopljenim maslacem, pospite narezanom metvicom i nasjeckanim pistacijama.

Posluživanje: Kus kus promiješajte i poslužite uz pržene filete ribe, povrće i nasjeckane pistacije.

Savjet: Kus kus pripremite neposredno prije posluživanja i razrahlite vilicom.  Kus kus se često koristi kao zamjena za rižu. Kvalitetan je izvor ugljikohidrata koji se sporije razgrađuju i sadrži manje kalorija.

Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom