Jeger u vinskom umaku s palentom

Jeger popržite na šećeru i uz crno vino i uživajte u mirisnim zalogajima karameliziranog jela uz kukuruznu krupicu na maslacu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Jeger u vinskom umaku s palentom

Sastojci

Za prilog

Priprema

  1. Jeger ogulite, prerežite po dužini i narežite na ploške.
  2. U tavu na dobro zagrijano ulje stavite luk narezan na ploške i popržite ga dok ne omekša. Dodajte narezani jeger, protisnuti češnjak i pržite dok jeger ne dobije lijepu zlatnožutu boju.
  3. Podlijte vinom i sa 100 ml vode, dodajte šećer, mljeveni klinčić, lagano posolite i popaprite. Kad tekućina zakuha, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 10-15 minuta ili dok se umak ne zgusne.
  4. Uklonite s vatre, dodajte smrznuti maslac i lagano okrećite tavu dok se maslac u potpunosti ne otopi.
  5. Kukuruznu krupicu uspite u 800 ml kipuće posoljene vode i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 7-8 minuta. Na kraju umiješajte maslac.

Posluživanje: Jeger poslužite s kuhanom palentom

Savjet: Uz ovo jelo odlično će odgovarati kupus salata s bučinim uljem.

Rajčica

Za rajske užitke