Martinje

Nazdravimo vinu i inu!

Pita s jegerom i povrćem

Ispecite pitu bogatu povrćem, sirom i jegerom koja će biti savršena i dan poslije na putu ili izletu.

  • 60 min
  • Složeno
  • 4 osobe
Pita s jegerom i povrćem

Sastojci

Za nadjev

Priprema

  1. Brašnu pomiješanom sa soli i praškom za pecivo dodajte listiće hladnog maslaca i sir. Izmiješajte i dodajte kiselo vrhnje i još kratko izmiješajte.
  2. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
  3. Na zagrijanom maslinovom ulju popecite sitno narezani luk, dodajte naribanu mrkvu, rezance paprike, grašak i kolutiće oguljenog jegera. Popržite 3-4 minute pa malo ohladite.
  4. Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite ga u posudu za pečenje (30x18 cm), tako da budu prekriveni rubovi.
  5. Dno tijesta napikajte vilicom. Prekrijte papirom za pečenje i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15 minuta.
  6. Preko tijesta rasporedite poprženo povrće s jegerom i pospite naribanim sirom.
  7. Zalijte jajima razmućenim sa slatkim vrhnjem, Vegetom, mažuranom te malo soli i papra.
  8. Pecite još oko 20 minuta, kratko ohladite i poslužite.

Savjet: Pita će izgledom biti zanimljivija, a nutritivno bogatija dodate li joj malo kuhanih cvjetova brokule ili cvjetače. Ukusna je topla i hladna, pa ju možete pripremiti ranije i ponijeti na izlet ili u ured.

Začini inspiracije

Monozačini