Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Bombastičan čokoladni mousse

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole slastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena. Isprobajte čokoladnu pjenastu kremu u čaši za koju vam ne treba više od 15 minuta.

  • 15 min
  • Jednostavno
Bombastičan čokoladni mousse

Sastojci

Priprema

  1. Čokoladu otopite na pari ili u lončiću na vrlo laganoj vatri. Kada se potpuno rastopila, maknite je s vatre i ostavite da se malo rashladi.U zdjeli izmiješajte jaja i šećer te mikserom miješajte 5 minuta ili dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena. U smjesu dodate otopljenu čokoladu i kakao u prahu te sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kremastu masu.
  2. Za pripremu pjenaste kreme: u visoku posudu ulijte 2 dl hladnog mlijeka. U mlijeko uspite sadržaj vrećice i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom 4-6 minuta. Ako želite slađu kremu, u mlijeko dodajte šećer po želji. Kada je gotov, velikom metalnom žlicom postepeno dodajte šlag u čokoladnu smjesu te ga rukom sporim pokretima zamiješajte dok se sve zajedno ne stopi u laganu, pjenastu masu.
  3. Kremu ulijte u 6 čaša te ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Izvadite ih iz hladnjaka oko 15 minuta prije serviranja. Po želji ukrasite sa svježim trešnjama ili malinama i naribanom čokoladom.

Posluživanje: Ohlađeni mousse izvadite iz hladnjaka, naribajte smrznute komade čokolade po vrhu tako da imate dojam čokoladnih strugotina. Po želji dodajte šlag i svježe trešnje ili maline po vrhu. Možete eksperimentirati i sa usitnjenim pistacijama, drugim orašastim plodovima (badem,  lješnjak, neslani kikiriki...)

Savjet: Za najbolje rezultate koristite kvalitetnu najtamniju čokoladu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce