Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Japanske pileće rolice sa sezamom

Ova japanska verzija piletine – negimaki – u samom je vrhu okusa i jednostavnosti pripreme.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Japanske pileće rolice sa sezamom

Sastojci

  • 300 ml umaka od soje
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 ½ žlica jabučnog octa
  • 3 žlice šećera
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 2 vezice mladog luka
  • 600 g otkoštenih pilećih prsa
  • 1 žlica Vegete
  • 2 češnja češnjaka, mljevenog
  • 2 žličice Gussnela Dolcela
  • 3 žlice hladne vode
  • sezamove sjemenke

Priprema

  1. U tavi na laganoj vatri dodajte redom soja umak, sezamovo ulje, ocat, šećer, sol i papar. Mladi luk operite, (odrežite mu vlaknasti korijen), dodajte ga u umak i kuhajte oko 2-3 min. Kada je omekšao stavite ga na stranu da se malo ohladi.
  2. Pileća prsa stavite na podlogu, zarežite ih i otvorite nožem po dužini. Istucite ih batom za meso (ili valjkom) dok nisu posve tanka. Posušite ih papirnatim ručnikom. Začinite ih s obje strane Vegetom. Stavite nekoliko komada mladog luka na meso pilećih prsa i umotajte ih. Osigurajte čačkalicama krajeve mesa.
  3. Preostali umak u tavi zgusnite Gussnelom pomiješajući ga s vodom te dodajte sezamove sjemenke. Zagrijte grill tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu dok ne bude pečena sa svih strana, kako ju okrećete, tako ju premazujte s umakom još na tavi. Okrećite piletinu kako ju lakirate sojinim umakom i kada su rolice gotove poslužite ih tople.

Posluživanje: Poslužite rolice tako da ih premažete ostatkom umaka i posložite jednu na drugu. Pospite ih tostiranim sezamom i sitno narezanim mladim lukom.

Savjet: Istucite meso da bude tanko kako bi se dobro ispeklo sredini.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh