Isprepleteni hot dog

Na zabavan i lak način saznajte kako uz tkanje dizanog tijesta i hrenovki možete dobiti zanimljivo i opušteno jelo za grickanje uz pivo.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Isprepleteni hot dog

Sastojci

Za serviranje

Priprema

  1. U malo (mlakog) mlijeka (ne u cjelokupnu predviđenu količinu), zamiješajte šećer i kvasac. Na radnu površinu ili posudu (ako vam je lakše) stavite 1 kg brašna. U brašnu napravite u sredini rupu u koju ćete dodavati sve ostale namirnice i izmiješani kvasac. Rukom izmiješajte sve sastojke kako biste dobili glatko tijesto. Stavite ga u hladnjak na 2 sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Pobrašnite podlogu i razvaljajte tijesto na duži pravokutnik otprilike 35 cm dug i 20 cm širok. Izrežite pravokutnik po dužini na 8 dužih traka. Prebacite izrezane trake na pleh s masnim papirom.
  3. Uzmite trake i povucite svaki drugi trak (4 sveukupno). Postavite hrenovku na ravne trake, a ostale prebacite preko hrenovke. I tako ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svih 8 hrenovki i ne isprepletete hot dog pletenicu.
  4. Zagrijte maslac i otopite ga, kistom premažite hrenovke i dizano tijesto. Uzmite krupnu cvjetnu sol i pospite po dijelovima premazanim maslacem. Stavite peći na otprilike 25 minuta.

Posluživanje: Nakon što izvadite pečenu pletenicu iz pećnice, prebacite je na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi 5 minuta. Servirajte uz kečap i senf. 

Savjet: Poigrajte se malo s tijestom kada počnete ispreplitati između hrenovki, možda će vam trebati neko vrijeme ali je zabavno i lako.

Kruh

Kruh naš svagdašnji