Dolcela

Soda bikarbona

Princes kocke

Odvažite se na siguran uspjeh u pripremi "princeznih" slastica i sve što će vam preostati je da se uštipnete da biste se uvjerili da ne sanjate te fine kreme.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Princes kocke

Sastojci

Za kremu

  • 600 ml hladnog mlijeka
  • 70 g šećera
  • 200 g mascarpone sira
  • 300 ml slatkog vrhnja

Dulce de leche

  • 1 l punomasnog mlijeka
  • 300 g šećera
  • ¼ žličice Sode bikarbone Dolcela
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 100 g nasjeckanog poprženog neslanog kikirikija

Priprema

  1. U posudu stavite mješavinu za tijesto, dodajte 200 ml tople vode, ulje i lagano miješajte električnom miješalicom dok se tijesto ne počne odvajati od posude i pustite da se ohladi, a zatim umiješajte dva jaja.
  2. Smjesu izlijte u papirom za pečenje obložen kalup (20x30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-25 minuta i za to vrijeme ne otvarajte pećnicu. Pečeno tijesto pustite da se ohladi.
  3. U visoku posudu ulijte mlijeko, dodajte šećer, prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom 3 minute najvećom brzinom. Dodajte sir i dobro promiješajte. Kremu nanesite na ohlađeno tijesto.
  4. Za dulche de leche u širu posudu ulijte mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu. Zagrijte do vrenja i na laganoj vatri i kuhajte da se umak zgusne i dobije karamel boju.
  5. Slatko vrhnje istucite u šlag i nanesite na kremu.

Posluživanje: Ohlađeni kolač narežite, pokapajte umakom, pospite kikirikijem i poslužite.

Savjet: Dulche de leche umak kad se ohladi postane gušći te se može čuvati u hladnjaku.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!