Paprika

Majstorica prerušavanja

Argentinska zapečena paprika

Na argentinskom tlu plodnom slatkom paprikom ovo jelo radi se s puno pažnje i ljubavi.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Argentinska zapečena paprika

Sastojci

Priprema

  1. Očistite paprike od peteljki, pripremite mljeveno meso, Fant promiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Umiješajte Fant u meso i dodajte rižu. Zamiješajte smjesu i započnite puniti paprike. Dobro stisnite smjesu u papriku tako da ne ispada prilikom kuhanja.
  2. Paprike kada su napunjene posložite u kalup za pečenje, a passatu rasporedite između paprika dok ne bude umaka do pola kalupa. Aluminijskom folijom prekrijte kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C/60 minuta.
  3. Nakon 45 minuta izvadite paprike, otklopite, natrgajte kozji sir, razbijte 3 jaja i rasporedite ih između paprika. Nastavite otklopljeno peći 10 – 15 minuta. Nakon što su se jaja dovoljno ispekla, a paprike dobile rumenu boju, jelo je gotovo i spremno za konzumaciju.

Posluživanje: Uz punjenu papriku poslužite umak od rajčica, zagrabite i jaje s kozjim sirom i pospite natrganim svježim bosiljkom.

Savjet: Ako mislite da vam je kozji sir prearomatičan ili ne volite njegov okus, dobru zamjenu donijet će kremasti feta sir.

Mala tajna: Svježi bosiljak aromatizirat će passatu tako da je ne treba posebno začinjavati.

Napomena: Rajčicu umak stavite tako da do pola pokrije paprike. Nema potrebe da su posve uronjene u umak od rajčica jer su zapečene. Nisu kuhane nego su zapečene u umaku od rajčice.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja