Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Gurmanska pizza

Obožavano jelo pojačajte s kotletima i jegerom i uživajte u kombinaciji koja će omiljene zalogaje spojiti u gurmansku pizzu.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Gurmanska pizza

Sastojci

Priprema

  1. Kotlete dobro potucite batom za meso tako da budu što tanji. Popaprite ih i pospite chilijem s krupnom soli.
  2. Posložite ih na dno kalupa za torte (Ø 26 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i lagano premazali uljem. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 10 minuta.
  3. Izvadite iz pećnice, pa ih premažite sjeckanom rajčicom, pospite origanom i s pola količine naribanog polutvrdog sira.
  4. Po siru rasporedite naribanu šunku, ocijeđene šampinjone i pospite preostalom polovicom naribanog sira. Po siru posložite jeger narezan na ploške, a rotkvicu zabodite u sredinu.
  5. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Šampinjone iz limenke pustite da se jako dobro ocijede kako bi prilikom pečenja pustili čim manje vode.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 987 kcal / 4.126 kJ
Masti 58,08 g
- zasićene masne kiseline 22,55 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 12,15 g
Ugljikohidrati 19,56 g
Vlakna 5,78 g
Bjelančevine 96,78 g
Sol 1,13 g
Vitamin A 1.281,15 μg
Vitamin D 236,00 μg
Niacin 41,58 mg
Kalij 2.297,64 mg
Kalcij 737,66 mg
Fosfor 1.340,55 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Paštete

Kruha i igara!