Podravka

Mladi grašak

Hrskava piletina

Hrskavost panirane piletine pojačajte dodavanjem slanih grickalica poput slanih štapića ili slanih pereca. Isprobajte piletinu na drugačiji način i uživajte u novom okusu!

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Hrskava piletina

Sastojci

Priprema

  1. Slane štapiće usitnite u blenderu i istresite u posudu. Pileće filee narežite po dužini na pola, prekrijte prozirnom folijom i istucite batom za meso. U manjoj posudi istucite 2 jaja, žlicu senfa, posolite i popaprite.
  2. Panirajte piletinu u glatko brašno pa u rastučena jaja te uvaljajte u usitnjene štapiće. Dobro obložite piletinu sa štapićima. Ako je potrebno, panirajte piletinu i dva puta.
  3. U loncu zagrijte vodu, dodajte grašak, skuhajte ga, ocijedite i prebacite u blender. Grašku dodajte maslac i posolite. Napravite kremu dužim blendanjem.
  4. U zagrijano suncokretovo ulje uronite panirane pileće filee tako da potpuno budu pokriveni uljem i kada meso dobije finu prženu boju s jedne strane, okrenite i ponovite postupak tako i s druge strane. Pržene pileće filee odložiti na papir gdje će izgubiti suvišan dio masnoće

Posluživanje: Na  toplu kremu od graška servirajte pileći file i dodajte malu začinjenu garnituru od rukole i krišku limuna.

Savjet: Panirane pileće filee dobro obložite hrskavim slanim štapićima koji ne moraju biti preusitnjeni. Nije loše i dvaput ispanirati piletinu. 

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće