Priprema
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite smjesu od bjelanjaka. Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Kora ne smije biti suha već mekana (bjelanjci koaguliraju i postanu kompaktna smjesa). Ohlađenu koru prerežite na tri dijela. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu. Zagrijavajte uz miješanje i kad se smjesa zgusne, maknite s vatre, isipajte u drugu posudu i ohladite. Maslac sobne temperature pjenasto istucite i umiješajte u ohlađenu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte Šlag fix. Prvu koru premažite s trećinom kreme, posložite po njoj narezane banane (nakapane limunovim sokom da ne potamne). Zatim stavite sloj šlaga i prekrijte drugom korom. Koru premažite kremom, posložite narezane jagode te premažite šlagom, pa prekrijte trećom korom. Nju premažite kremom, posložite narezan kivi i na njega nanesite šlag. Kolač ukrasite šlagom i voćem po želji.
Posluživanje: Kolač dobro ohladite i ukrasite prije posluživanja.
Savjet: Tortu možete pripremiti i s voćem iz kompota (marelice, ananas).