Slastice i kolači

Slatka napast

Čokoladne kocke ledeni vjetar

Čokolada nošena ledenim vjetrom formirana u lijepe kocke s bananom i lješnjakom osvježit će vam dan, a ispijanje omiljene kave učiniti posebnim.

  • 95 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladne kocke ledeni vjetar

Sastojci

Za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 žlica octa

Za kremu

  • 10 žumanjaka
  • 60 g šećera
  • 1 Dolcela Puding čokolada
  • 300 ml mlijeka
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca

Za šlag

Za nadjev

  • 3 banane
  • 60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite šaum smjesu. Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
  2. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte prašak za puding i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre i ohladite. Zatim umiješajte na pari otopljenu čokoladu i razrađeni maslac sobne temperature.
  3. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte vanilin šećer i Šlagfix. Banane narežite na ploške.
  4. Koru tijesta prerežite da dobijete dva dijela. Na prvu koru nanesite pola kreme, posložite narezane banane i tanak sloj šlaga. Prekrijte drugom korom tijesta i premažite preostalom kremom. Ukrasite slasticu šlagom te pospite nasjeckanim lješnjacima.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku da se dobro ohladi, a zatim narežite na kocke.

Savjet: Kolač ćete lakše narezati ako ga režete hladnim navlaženim nožem.

Paštete

Kruha i igara!