Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Ledeni vjetar puslice

Poput hladnog vjetra za vruća vremena i ova slastica će vam pružiti osvježavajući i slatki osjećaj uz podlogu od pečene kreme te čokoladom i borovnicama kao ukrasom.

  • 65 min
  • Jednostavno
Ledeni vjetar puslice

Sastojci

Za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žlica octa

Za kremu

  • 10 žumanjaka
  • 60 g šećera
  • 40 g Dolcela Gussnela
  • 300 ml mlijeka
  • 2 Dolcela Vanilin šećera
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslaca
  • 250 g borovnica
  • 50 g nasjeckane čokolade

Za šlag

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Smjesu nanesite na lim za pečenje prekriven masnim papirom u obliku većih puslica (gnijezda )ø 10 cm.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 130 °C 45 minuta. Puslice trebaju zadržati boju, a postati hrskave. Izvadite ih i pustite da se ohlade.
  3. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre i ohladite. Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i razrađeni maslac sobne temperature.
  4. U hladno mlijeko dodajte sadržaj Šlag pjene i istucite u čvrsti šlag. Kremu nanesite na ohlađeno tijesto.
  5. Pripremljenim šlagom ukrasite slastice te pospite borovnicama i nasjeckanom čokoladom.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Čokoladu ćete najlakše otopiti na pari, ali pazite da ne bude previše topla prilikom umiješavanja u kremu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce