Dolcela

Vanilin šećer

Tortice ledeni vjetar

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte u slojevima ukusne kreme i najdražih komadića voća. Priprema ne može biti jednostavnija, a dobiveni okus vrlo je glamurozan i profinjen.

  • Srednje zahtjevno
Tortice ledeni vjetar

Sastojci

Za kore

  • 10 bjelanjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 1 žlica octa

Za kremu

  • 10 žumanjaka
  • 60 g šećera
  • 40 g Dolcela Gussnela
  • 300 ml mlijeka
  • 2 Dolcela Vanilin šećera
  • 150 g maslaca

Za šlag

Za nadjev

  • 2 banane
  • 2 kivija
  • 200 g jagoda

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite šaum smjesu. Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
  2. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu.
  3. Kad se smjesa zgusne, maknite s vatre i ohladite. Maslac pjenasto istucite i umiješajte u ohlađenu kremu.
  4. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte Šlagfix.
  5. Koru tijesta izrežite okruglim kalupom (Ø 6 cm). Na jednu koru nanesite malo kreme, posložite voće i premažite šlagom. Prekrijte drugom korom, nanesite kremu, voće, zatim ukrasite šlagom i voćem.

Posluživanje: Kolače dobro ohladite prije posluživanja.

Savjet: Kolač poslužite dobro ohlađen, a možete ga pripremiti i u obliku torte.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!