Lino

Lino lada Kokos

Lino lada kokos 350g

Cheesecake s tropskim okusom

- Recept by coolinarika.com -

Cvjetni cheseecake savršena je slastica za veselo ljetno razdoblje, a kokos namaz smjestit će poznatu slasticu na višu razinu u svijetu omiljenih deserata.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Cheesecake s tropskim okusom

Sastojci

Za ukras

  • Šarenog mix Dolcela
  • latice malih ružica
  • 1 bjelanjak
  • šećera u prahu

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte bademe, kokosovo brašno, narezane datulje, javorov sirup i otopljeni maslac.
  2. Zamijesite tijesto dodajući malo vode po potrebi. Tijesto utisnite u kalup za torte (ø24 cm) da prekrijete dno i 3 cm ruba. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko10 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.
  3. U hladno kokosovo mlijeko dodajte slatko vrhnje, prašak za kremu i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu. Dodajte Lino ladu, sir i sve dobro izmiješajte.
  4. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu i poravnajte. Stavite u hladnjak i držite najmanje 2 sata.
  5. Bjelanjak lagano istucite. Latice cvijeća premažite bjelanjkom pomoću kista i stavite na rešetku.
  6. Ostavite da se suše oko 30 minuta, a zatim pospite vanilin šećerom u prahu i ostavite da se dalje suši.

Posluživanje: Dobro rashlađeni cheesecake maknite iz kalupa, pospite ukrasnim ružičastim šećerom i pospite ušećerenim laticama cvijeća.

Savjet: Kolač dobro ohlađen pospite šećerom neposredno prije posluživanja da se šećer ne topi.

Napomena: Latice premazane bjelanjkom i zašećerene vanilin šećerom je najbolje pripremiti dan ranije, a zatim suhe držati u zatvorenoj posudi.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 250 kcal / 1.045 kJ
Masti 11,72 g
- zasićene masne kiseline 2,83 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 2,77 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 0,66 g
Bjelančevine 8,01 g
Sol 0,06 g
Vitamin A 151,35 μg
Vitamin D 3,09 μg
Niacin 1,26 mg
Pantotenska kiselina 0,15 mg
Kalij 147,12 mg
Kalcij 47,54 mg
Fosfor 76,58 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kruh

Kruh naš svagdašnji