Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Puding kokos i čokolada se vole

Pjenasti ganache na pudingu kokos mala je slastica za slatko veselje poslije laganog ljetnog jela.

  • 30 min
  • Jednostavno
Puding kokos i čokolada se vole

Sastojci

Ganache

  • 100 g čokolade (s više kakaa)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 Šlag pjena Dolcela
  • 125 ml mlijeka
  • svježe maline za posluživanje
  • čokoladni ostrušci

Priprema

  1. Pomiješajte prašak za puding s kokosovim brašnom, šećerom i nekoliko žlica mlijeka.
  2. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte puding. Vratite na vatru i kuhajte uz miješanje 1-2 minu-te. Dodajte sitno sjeckane sušene brusnice i promiješajte.
  3. Vrući puding ulijte u čaše za posluživanje (4 kom). Ohladite na sobnoj temperaturi.
  4. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja, prelijte preko nasjeckane čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi i dobijete kremu.
  5. Dobiveni ganache prelijte preko pudinga i dobro ohladite u hladnjaku nekoliko sati.
  6. Šlag pjenu pripremite prema uputi na ambalaži.

Posluživanje: Na ohlađenu slasticu nanesite šlag pjenu, ukrasite čokoladnim ostrušcima i malinama.

Savjet: Nekoliko malina možete umiješat u puding prije ulijevanja u čaše ili ih možete staviti na puding i preko njih preliti ganache.

Paštete

Kruha i igara!