Dolcela

Želirni šećer 2:1

Zelirni secer

Pekmez od šljiva s orasima

Od vitamina šljiva ima najviše beta-karotena (provitamin A), vitamina C, vitamina E, folne kiseline, niacina i vitamina B6, te obilje minerala: prvenstveno kalija, zatim fosfora, kalcija, magnezija, natrija, željeza i bakra. Sadrži i topljiva dijetetska vlakna koja djeluju blagotvorno kod sniženja kolesterola i pomažu probavi. Orasi su prirodan izvor melatonina, hormona koji potiče i regulira san.

Pekmez od šljiva s orasima

Sastojci

Priprema

  1. Opranim šljivama izvadite koštice i usitnite (u sjeckalici). U posudu stavite šljive i rum.
  2. Zatim sadržaj vrećice Želirnog šećera pomiješajte s pripremljenim voćem. Zagrijavajte uz miješanje do vrenja, pustite da zavri i kuhajte 3 minute. Umiješajte narezane orahe da se zagriju.
  3. Vrući pekmez punite u zagrijane staklenke i odmah zatvorite.

Savjet: Za pripremu džema šljive samo prepolovite i duže kuhajte prije nego umiješate Želin.

Paštete

Kruha i igara!