Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Lagani kolač od riže s voćem

Spoj riže i voća rezultirat će nježnim okusom, a poslužen kolač idealan je uz šlag kremu i narezano voće.

  • 90 min
  • Jednostavno
Lagani kolač od riže s voćem

Sastojci

Priprema

  1. Mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte limun šećere i umiješajte rižu. Rižu kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša (oko 30 minuta). Gustu smjesu izlijte u posudu i pustite da se ohladi. Za to vrijeme popržene bademe grubo nasjeckajte.
  2. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite u snijeg te dodajte burbon šećer. Žutanjke i šećer izmiješajte te umiješajte ohlađenu rižu, sitno narezani đumbir i bademe. Na kraju lagano lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u kalup za torte prekriven papirom za pečenje (ø 24 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40 minuta.
  4. Kolač najprije ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku nekoliko sati.
  5. Za kremu u hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice šlag kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.

Posluživanje: Poslužite narezani kolač sa šlag kremom i narezanim voćem.

Savjet: Okrugla zrna Arborio riže sadrže velike količine škroba koja se oslobode tijekom kuhanja, pa je zbog tog svojstva idealan izbor za ovaj recept.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina