Paprika

Majstorica prerušavanja

Povrće punjeno laganim nadjevom

Ljubitelje luka oduševit će jelo puno finog purećeg mesa, prosa i tikvica, a uz pomno odabrane boje jelo na tanjuru osvojit će radoznale gurmane.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Povrće punjeno laganim nadjevom

Sastojci

  • 2 ljubičasta luka (veća)
  • 4 okrugle tikvice
  • 1 Fant za punjenu papriku i sarmu
  • 60 ml maslinova ulja
  • Vegeta Maestro origano
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 50 g prosa
  • 500 g mljevene puretine

Priprema

  1. Luku odrežite vrh (1/3) tako da dobijete poklopac, a zatim veći dio izdubite. Isto učinite i s tikvicama.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  3. Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja popecite nasjeckani i izdubljeni luk i tikvice. Dodajte malo origana, peršin i proso, kratko popirjajte i ostavite da se malo ohladi.
  4. Mljevenoj puretini dodajte pripremljeni Fant, popečeno povrće s prosom i dobro promiješajte.
  5. Pripremljenim nadjevom napunite izdubljeno povrće te ga posložite u nauljenu vatrostalnu posudu. Podlijte s malo vode i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno.

Savjet: Ovako možete pripremiti i drugo povrće.

Kruh

Kruh naš svagdašnji