Povrće punjeno laganim nadjevom
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelje luka oduševit će jelo puno finog purećeg mesa, prosa i tikvica, a uz pomno odabrane boje jelo na tanjuru osvojit će radoznale gurmane.

Priprema
- Luku odrežite vrh (1/3) tako da dobijete poklopac, a zatim veći dio izdubite. Isto učinite i s tikvicama.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
- Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja popecite nasjeckani i izdubljeni luk i tikvice. Dodajte malo origana, peršin i proso, kratko popirjajte i ostavite da se malo ohladi.
- Mljevenoj puretini dodajte pripremljeni Fant, popečeno povrće s prosom i dobro promiješajte.
- Pripremljenim nadjevom napunite izdubljeno povrće te ga posložite u nauljenu vatrostalnu posudu. Podlijte s malo vode i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno.
Savjet: Ovako možete pripremiti i drugo povrće.