Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Mirisni džem od jagoda

Uživajte u mirisima jagoda i pripremite džem s dodatkom soka ribizla koji će dati posebnu notu finom voćnom namazu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Mirisni džem od jagoda

Sastojci

  • 1 kg jagoda
  • 1 Želin (2:1) Dolcela
  • 200 ml soka ribizla
  • 500 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • ocijeđeni sok 1 limuna
  • 2 žlice voćnog likera ili rakije od naranče

Priprema

  1. Zrele jagode operite, narežite na veće komade i stavite u posudu.
  2. Sadržaj vrećice Želina pomiješajte s 2 žlice šećera, a zatim dodajte u voće.
  3. Ulijte sok ribizla, zagrijavajte uz lagano miješanje do vrenja i dodajte preostali šećer, vanilin šećer i sok limuna.
  4. Pustite da zavri i kuhajte 3 minute pazeći da ostanu cijele te dodajte voćni liker. Vrući džem punite u zagrijane staklenke i zatvorite.

Posluživanje: Poslužite džem za fini doručak.

Savjet: Umjesto likera možete dodati naribanu koricu naranče.

Masline

Cure sline od masline