Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Mini mesna štruca na štapiću

Mesna štruca na štapiću iznenadit će vas svojim finim nježnim okusom sira i jednostavnom pripremom.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Mini mesna štruca na štapiću

Sastojci

  • 600 g mljevene junetine
  • 80 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 Fant za Mesnu štrucu sa sirom
  • 150 ml mlake vode
  • 100 g sira (edamer, gauda)
  • 120 g kajmaka

Priprema

  1. U mljeveno meso stavite krušne mrvice i jaje. U Fant mješavinu ulijte 150 ml vode i ostavite da odmori nekoliko minuta. Sir narežite na kockice.
  2. U meso dodajte pripremljeni Fant i sir te dobro promiješajte. Od pripremljene smjese oblikujte par manjih štruca. Oblikovane i pripremljene štruce stavite u pleh za pečenje na masni papir.
  3. Pecite na 200 °C /20 min. Nakon izlaska iz pećnice odložite na dasku za rezanje. Narežite štruce na jednake šnite debljine 2,5 cm i poslužite nabodene na drvene štapiće. Tako možete na jednostavniji način podijeliti s prijateljima komad mesa koji je do sada bio isključivo samostalan za sebe.

Posluživanje: Uz ispečene mini mesne štruce narezane na šnite poslužite domaći kajmak ili umak od kiselog vrhnja i ajvara ili sličan umak od kremastog sira. Isto tako možete uz mini mesnu štrucu poslužiti garnituru povrća, pečeni krumpir ili možda šopsku salatu.

Savjet: Kada jedete štrucu zagrabite svaki zalogaj sa kajmakom, tako će svaki zalogaj biti još ukusniji.

Mala tajna: Dobro prožmite Fant mješavinu, jaje i mrvice kroz meso i umjesite ga u jednoličnu smjesu do čvrste kompaktnosti.

Napomena: Ako želite mesnatiju varijantu mesne štruce, dodajte u meso dimljenu vratinu narezanu na kockice i umiješajte na isti način kao i sir.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži