Vegeta

Kim

Vegeta maestro kim 3d

Indijski Naan kruh

Indijski kruh s kimom i jogurtom još topao poslužite uz namaz sa slanutkom i svježim listom korijandera.

  • 20 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Indijski Naan kruh

Sastojci

Za nadjev (chutney)

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s kvascem, soli i kimom. Dodajte maslinovo ulje, jaje, jogurt i umijesite glatko tijesto.
  2. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 20-ak minuta. Podijelite ga na 8-10 dijelova, pa svaki dio oblikujte u kuglu, ponovo pokrijte i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
  3. Tijesto razvaljajte valjkom ili rukama pa raširite do debljine oko ½-1 cm. Tijesto pecite u suhoj tavi ili na zagrijanoj ploči po 2-3 minute sa svake strane ili dok ne dobije lijepu boju.
  4. Pečeni kruh izvadite u posudu i držite pokriveno do posluživanja kako bi ostali topli.
  5. Ocijeđeni i isprani slanutak stavite u višu posudu, dodajte mu narezane chili papričice (po želji im uklonite koštice), đumbir, sok ½ limuna, kim, cury, maslinovo ulje i sol.
  6. Pomoću štapnog miksera dobro usitnite da dobijete glatku smjesu (chutney).

Posluživanje: Chutney poslužite uz još topli naan kruh.

Savjet: U chutney po želji možete dodati i malo svježeg lista korijandera.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 677 kcal / 2.830 kJ
Masti 19,92 g
- zasićene masne kiseline 2,92 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 3,23 g
Ugljikohidrati 103,12 g
Vlakna 12,72 g
Bjelančevine 22,19 g
Sol 0,32 g
Vitamin A 121,18 μg
Niacin 11,21 mg
Pantotenska kiselina 1,21 mg
Kalij 519,52 mg
Kalcij 112,94 mg
Fosfor 368,21 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!