Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Bakina mesna štruca

Prisjetite se najboljih zalogaja iz bakine kuhinje i priredite jednostavnu mesnu štrucu s povrćem i sirom i uživajte u mirisnom jelu iz djetinjstva.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Bakina mesna štruca

Sastojci

  • 1 Fant za mesnu štrucu sa sirom
  • 250 g junetine
  • 250 g svinjetine
  • 70 g sira edamera
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 200 g tikvica

Za restani krumpir

Priprema

  1. Fant za mesnu štrucu sa sirom razmutite u 150 ml mlake vode i pustite da malo odstoji.
  2. Na sitnije kockice narežite oba mesa, sir i papriku, a tikvice narežite na sitnije kockice ili naribajte na krupni ribež.
  3. Mesa, tikvice, papriku, sir, tikvice i Fant stavite u posudu i dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup (26x8 cm) obložen papirom za pečenje. Smjesu poravnajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite 45 minuta.
  4. Krumpir dobro očetkajte, operite i u ljusci skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga, pustite da se malo ohladi, pa ga ogulite i narežite na ploške.
  5. Luk narežite na ploške, stavite na dobro zagrijano ulje i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte na ploške narezani krumpir, Vegetu, dimljenu papriku, malo papra i uz miješanje kratko popržite.

Posluživanje: Pečenu štrucu pustite da odstoji 5 minuta, pa ju narežite i poslužite uz restani krumpir.

Savjet: Meso možete staviti u zamrzivač na 1 sat kao biste ga lakše narezali na sitnije kockice.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 864 kcal / 3.612 kJ
Masti 53,05 g
- zasićene masne kiseline 15,58 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 17,26 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 17,14 g
Ugljikohidrati 59,67 g
Vlakna 10,12 g
Bjelančevine 39,64 g
Sol 0,48 g
Vitamin D 21,30 μg
Pantotenska kiselina 1,75 mg
Kalij 1.934,18 mg
Kalcij 258,35 mg
Fosfor 449,96 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Začini inspiracije

Monozačini