Dolcela

Čokoladni Muffins

Dolcela kutija muffins cokoladni render

Panna Cotta torta

Desert za nezaboravnu večeru pripremite na novi način s kokosovim brašnom te prelijte sa slatkim umakom i ukrasite kolač dinjama.

  • 40 min
  • Jednostavno
Panna Cotta torta

Sastojci

Za umak

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 2 žlice likera od kokosa

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, ocijeđen sok naranče i 100 ml vode. Izmiksajte u jednoličnu smjesu pa umiješajte otopljenu čokoladu.
  2. Tijesto izlijte u maslacem namazan, pobrašnjen kalup za torte ø26 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 25 minuta. Kad je biskvit pečen, pripremite panna cottu.
  3. Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte kokos i zagrijavajte uz miješanje dok mlijeko ne zavrije.
  4. Dodajte prašak za panna cottu i miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. Dobivenu kremu prelijte preko još toplog biskvita u kalupu. Pustite da se kolač ohladi, a za to vrijeme pripremite dinje.
  5. Dinji skinite koru i izdubite kuglice. Pospite ih limun šećerom i držite u hladnjaku do posluživanja. Slatko vrhnje izmiješajte s vanilin šećerom i likerom da dobijete umak.

Posluživanje: Prije posluživanja tortu ukrasite kuglicama rashlađenih dinja i poslužite s umakom.

Savjet: Dio vode u pripremi biskvita zamijenili smo narančinim sokom čime smo povećali sočnost i dali aromu kolaču.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 231 kcal / 966 kJ
Masti 16,13 g
- zasićene masne kiseline 5,17 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 2,69 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 3,37 g
Ugljikohidrati 20,08 g
Vlakna 0,67 g
Bjelančevine 3,53 g
Sol 0,01 g
Vitamin A 661,51 μg
Niacin 0,60 mg
Pantotenska kiselina 0,21 mg
Kalcij 52,62 mg
Fosfor 66,55 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Topli napici

Okus koji grije oko srca