Vegeta

Šareni papar

Vegeta maestro sareni papar zrno

Marokanski chili

Prepustite se šarenim začinima marokanske kuhinje u finom jelu i uživajte u okusima daleke zemlje.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Marokanski chili

Sastojci

Priprema

  1. U zagrijanu tavu na 3 žlice maslinovog ulja stavite sjemenke kima i kratko ih popržite, tek toliko da počnu pucketati.
  2. Dodajte sitnije narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte mljeveno meso i popržite ga oko 2 minute lagano miješajući kako bi se meso razišlo i da ne ostanu grudice. Poklopite i na srednjoj vatri pržite 10-ak minuta.
  3. Otklopite, pa kad tekućina koju je meso pustilo ispari, dodajte papriku narezanu na kockice, sitno nasjeckane češnjak i chili papričice, usitnjene sjemenke korijandera i kratko popržite.
  4. Dodajte sjeckanu rajčicu, mljeveni đumbir, chilli, cimet, harisu, popaprite i posolite. Po želji podlijte s 200-300 ml vode, poklopite i na srednjoj vatri kuhajte 40-ak minuta povremeno miješajući.
  5. Za to vrijeme u 500 ml kipuće vode stavite povrtni temeljac i kuhajte 2-3 minute. Uspite cous-cous, ugasite, poklopite i pustite da odstoji 10-ak minuta.
  6. Prelijte ga preostalim maslinovim uljem i vilicom lagano razradite.
  7. Ostavite ga poklopljenog do serviranja.

Posluživanje: U meso dodajte ocijeđeni i isprani slanutak, još kratko prokuhajte i poslužite posuto nasjeckanim svježim korijanderom uz pripremljeni cous-cous.

Savjet: Chilli mora biti malo gušći tako da ako dolijevate vodu pazite da ne dolijete previše.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 736 kcal / 3.076 kJ
Masti 42,03 g
- zasićene masne kiseline 12,24 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 24,17 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 3,95 g
Ugljikohidrati 54,91 g
Vlakna 11,79 g
Bjelančevine 36,60 g
Sol 0,28 g
Vitamin A 4.239,65 μg
Vitamin D 15,00 μg
Niacin 14,83 mg
Pantotenska kiselina 1,15 mg
Kalij 1.124,97 mg
Fosfor 405,61 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin