Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Hrskavi trokuti

Lijepi jastučići puni finog nadjeva od mljevenog mesa i sjeckanih badema idealnu su uz umak od Ajvara i vrhnja.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Hrskavi trokuti

Sastojci

  • 600 g mljevenog mesa
  • 4 žlice ulja
  • 100 g luka
  • 3 mlada luka
  • 60 g crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • 60 g mljevenih ili sjeckanih badema
  • 3-4 žlice slatkog vrhnja

Za umak

Priprema

  1. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, pa opet sve kratko popecite da meso dobije lijepu boju.
  2. Dodajte Vegetu, pa meso pirjajte podlijevajući malim količinama vode oko 30 minuta. Potkraj pirjanja dodajte narezanu crvenu papriku i mladi luk. Pirjano meso ohladite, a potom dodajte mljevene bademe i slatko vrhnje.
  3. Tijesto za savijače narežite na četvrtine, a rubove premažite razmućenim jajetom. Na sredinu tijesta stavite žlicu pripremljenog nadjeva, spojite suprotne kutove tako da dobijete trokut.
  4. Rubove stisnite i postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva. Sve trokute stavite u lim za pečenje namazan uljem.
  5. Ajvar i slatko vrhnje pomiješajte da dobijete ajvar konzistencije umaka.

Posluživanje: Pečene hrskave trokute poslužite tople s umakom od ajvara i obiljem salate.

Savjet: Bademe možete i samo krupno nasjeckati, pa će se intenzivnije osjetiti u jelu.

Rajčica

Za rajske užitke