Ukusni zapečeni grah
- Recept by coolinarika.com -Sočno jelo puno pikantnih sastojaka upotpunjenih ljutim Ajvarom poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.

Priprema
- Na zagrijanom ulju svijetlo popecite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, protisnuti češnjak, promiješajte i kratko popecite da povrće malo omekša.
- Dodajte dimljenu papriku, passatu, grah i ajvar. Promiješajte, zalijte s toliko vode da jedva pokrije sadržaj i kratko prokuhajte samo da se sastojci povežu.
- Tako pripremljeni grah prebacite u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje, pospite metvicom i zapecite na 200 °C oko 15 minuta.
Posluživanje: Zapečeni grah pospite nasjeckanim peršinom i poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.
Savjet: Grah možete pripremiti i dan ranije, pa ga prije obroka zapeći i poslužiti.