Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Pikantni špageti

Kada se u jelo umiješaju dugački špageti zanimljiv ručak može otpočeti, a gamberi i panceta savršeno će se uklopiti uz ljuti ajvar.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pikantni špageti

Sastojci

Priprema

  1. Na ugrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu pancetu.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, dodajte dimljenu papriku, zalijte vinom i passatom pa kratko prokuhajte.
  3. Dodajte gambere, ajvar, posolite i prokuhajte još nekoliko minuta.
  4. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, dodajte u pripremljeni umak i lagano promiješajte.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim bademima i poslužite.

Savjet: Dio tekućine u kojoj se kuhala tjestenina možete sačuvati i po potrebi dodati u jelo.

Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin