Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

Šareni ražnjići s mesnim okruglicama

Toplo servirana zimska jela mijenjamo laganim proljetnim zalogajima, pa tako i ovo simpatično lagano jelo može biti dio stola na otvorenom.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama

Sastojci

Priprema

  1. U posudi začinite junetinu Vegetom Grill classic, jajetom, peršinom, krušnim mrvicama i ohladite u hladnjaku na 30 minuta.
  2. Podravski špek izrežite na tanke ploške po dužini. Izvadite meso iz hladnjaka i napravite male pljeskavice u dlanu ruke. Mozzarellu narežite na male kockice veličine 1 cm i umetnite u sredinu pljeskavice. Zatvorite pljeskavicu na način da oblikujete male okruglice. Oblikovane okruglice omotajte u ploške podravskog špeka.
  3. Papriku očistite i narežite na jednake dijelove, ljubičasti luk očistite od ljuske i narežite tako da dobijete dvoslojne kvadratiće. S tako pripremljenim povrćem i mesom napravite mini ražnjić s čačkalicom.
  4. Pecite ražnjiće s obje strane 4 - 5 minuta na laganoj vatri.

Posluživanje: Uz gotove mini ražnjiće možete poslužiti svježu lisnatu proljetnu salatu.

Savjet: Ako ne želite luk na ražnjiću, cherry rajčica može biti idealno zamjensko rješenje.

Mala tajna: Ovo jelo bit će također ukusno i ako je pečeno na tavi.

Napomena: Meso za okruglice mora biti obavezno povezano s jajetom i krušnim mrvicama zbog kompaktnosti.

Najbolje za bebe

Da majeni narastu vejiki