Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Bomboni od piletine

Pripremite kreativne slane bombone punjene gljivama i sirom, a posluženi uz prilog od prosa i kelja upotpunit ćete listu omiljenih jela.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Bomboni od piletine

Sastojci

  • 4 veća pileća batka sa zabatkom
  • 100 g polutvrdog sira
  • 100 g zamrznutih gljiva
  • 50 g luka
  • 3 žlice ulja
  • 2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike
  • 1 žlica Vegete

Za prilog

Priprema

  1. Proso skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi. Ocijedite ga i ostavite sa strane.
  2. Kelj očistite, narežite na rezance i stavite u kipuću slanu vodu. Kuhajte ga 3-4 minute, pa ga ocijedite i odmah uronite u hladnu vodu. Ocijedite ga i dodajte kuhanom prosu.
  3. Prelijte bučinim uljem, posolite, popaprite, pospite s malo chilija i dobro izmiješajte. Ostavite sa strane do posluživanja.
  4. Piletinu sa zabatcima dobro operite i posušite papirnatim ubrusom.
  5. S unutarnje strane piletine batak i zabatak otkostite tako da ostane u jednom komadu. Tako otkoštenu piletinu lagano potucite batom za meso na način da dobijete lijepi odrezak.
  6. Meso pospite Vegetom i mljevenom paprikom s obje strane i dobro ga natrljajte. Gljive prelijte kipućom vodom da se odmrznu, pa ih sitno narežite. Dodajte im sitno narezani luk i sir nariban na krupni ribež.
  7. Smjesu dobro izmiješajte i rasporedite po odrescima. Odreske zamotajte kao roladu, pa ih položite na pek papir te dobro i čvrsto zamotajte. Rubove papira dobro zamotajte u suprotnim smjerovima tako da dobijete oblik bombona.
  8. U veću tavu na dobro zagrijano ulje stavite pripremljene bombone i pržite sa svih strana dok papir ne postane blago smeđe boje.

Posluživanje: Ovako pripremljene bombone od piletine poslužite uz proso s keljom.

Savjet: Prilog od prosa i kelja možete obogatiti s malo poprženih kockica podravskog špeka.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje