Tortice od tjestenine
- Recept by coolinarika.com -Mesni, riblji ili od povrća, ragu je ukusno jelo za topla i hladna vremena. Ovdje je obogaćeno pastom rigatoni.

Priprema
Luk i češnjak očistite i narežite na sitno. Na slaboj vatri na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Komade tune izvadite iz konzerve i dodajte luku. Zatim bijelim vinom zalijte i pričekajte da alkohol ishlapi. Dodajte sjeckanu rajčicu, 800 ml vode i 200 ml vrhnja, a zatim Fant mješavinu te miješajte povremeno dok umak ne zakuha. Tjesteninu rigatone stavite u okrugli kalup za torte i biskvite, posut brašnom, prethodno namazan maslacem. Umakom prelijte tjesteninu i na vrh posložite tanko narezane kriške mozzarelle i pospite parmezanom. Kalup stavite u pećnicu na 185 °C 30 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo, ali kod posluživanja kratko pričekajte da se masa ohladi prilikom dizanja kalupa i rezanja da kriške zadrže svoj oblik.
Savjet: Ukoliko vam ne odgovara da koristite ovaj kalup, možete koristiti i obični porculanski.Ako želite možete koristiti i svježu tunu. Time ćete dobiti još više autentičnosti na okusu.Tjesteninu nije potrebno prethodno kuhati. Tjestenina će upiti sav umak.