Fant

Fant zapečena tjestenina s rajčicom i tunom

Fant zapecena tjestenina tuna rajcica 2018

Tortice od tjestenine

Mesni, riblji ili od povrća, ragu je ukusno jelo za topla i hladna vremena.  Ovdje je obogaćeno pastom rigatoni.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Tortice od tjestenine

Sastojci

Priprema

  1. Luk i češnjak očistite i narežite na sitno. Na slaboj vatri na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Komade tune izvadite iz konzerve i dodajte luku. Zatim bijelim vinom zalijte i pričekajte da alkohol ishlapi.
  2. Nakon što je alkohol ispario, dodajte sjeckanu rajčicu, 800 ml vode i 200 ml vrhnja, a zatim Fant mješavinu za zapečenu tjesteninu s tunom i rajčicom te miješajte povremeno dok umak ne zakuha.
  3. Tjesteninu rigatone stavite u okrugli kalup za torte i biskvite, posut brašnom, prethodno namazan maslacem. Umakom prelijte tjesteninu i na vrh posložite tanko narezane kriške mozzarelle i pospite parmezanom. Kalup stavite u pećnicu na 185 °C 30 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo, ali kod posluživanja kratko pričekajte da se masa ohladi prilikom dizanja kalupa i rezanja da kriške zadrže svoj oblik.

Savjet: Ukoliko vam ne odgovara da koristite ovaj kalup, možete koristiti i obični porculanski.

Mala tajna: Ako želite možete koristiti i svježu tunu. Time ćete dobiti još više autentičnosti na okusu.

Napomena: Tjesteninu nije potrebno prethodno kuhati. Tjestenina će upiti sav umak.

Kruh

Kruh naš svagdašnji