Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Vege odresci s marinadom

Seitan u finoj marinadi s pivom pripremite na originalan način uz omiljeni umak i salatu po želji.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Vege odresci s marinadom

Sastojci

Priprema

  1. Odreske od seitana prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite stajati barem 30-40 minuta.
  2. Marinirani seitan popecite na namašćenom roštilju na srednjoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane premazujući ga ostatkom marinade.
  3. Češnjak protisnite, dodajte mu 3 žlice maslinovog ulja, kiselo vrhnje, majonezu, đumbir, malo soli. i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.

Posluživanje: Pečeni seitan poslužite s blagim ajvarom ili preliven pripremljenim umakom i uz salatu po želji.

Savjet: Seitan je dijetetska namirnica koja sadrži visok udio bjelančevina, nizak udio masti i ne sadrži kolesterol. Kao dobar izvor željeza, ali i vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, odlična je zamjena za meso.

Ajvar

Razmazi svoje nepce