Vegeta

Šareni papar

Vegeta maestro sareni papar zrno mlinac 3d

Rebarca s grila

Iskoristite maštu i pomiješajte med i sočno pečenje, chilli papričicu i šećer te sve zalijte tamnim pivom i uživajte u jelu s grilla.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Rebarca s grila

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Rebra narežite na veće komade, a Vegetu Natur pikantno pečenje pomiješajte s medom i dobro premažite po rebarcima.
  2. U veći komad folije u jedan red posložite pola količine narezanih rebara. Foliju zatvorite prvo uz rub po dužini, pa onda jedan kraj folije također dobro zatvorite.
  3. Kroz otvorenu stranu ulijte 75 ml vode i 3 žlice ulja, pa i taj kraj dobro zatvorite, ali pazite da folija nije previše stisnuta uz meso kako bi toplina unutra mogla cirkulirati.
  4. Na isti način pripremite i drugi paket. Pustite da paketi odstoje barem 1 sat pa ih položite na zagrijani roštilj.
  5. Pripremljene pakete pecite na grillu 45-60 minuta na srednjoj vatri.
  6. Sitno nasjeckani luk i pancetu popržite popržite u tavici na ulju do zlatne boje.
  7. Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckanu chili papričicu, smeđi šećer, kratko prokuhajte pa zalijte pivom.
  8. Umak pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta da se zgusne, pa dodajte pasiranu rajčicu i još kratko prokuhajte. Posolite i popaprite po potrebi.
  9. Meso izvadite iz folije. Foliju bacite, a meso vratite na grill i pecite na lakšoj vatri 10-15 minuta neprestano ga lagano premazujući pripremljenim umakom.

Posluživanje: Meso poslužite s preostalim umakom ili blagim ajvarom.

Savjet: Za pripremu rebarca na roštilju birajte ona manja, kraća, koja se nalaze uz samu kralježnicu, u američkom roštiljskom žargonu poznata kao baby ribs.

Kruh

Kruh naš svagdašnji