Mljeveno meso u kuhinji

Sitno (mljeveno) zadovoljstvo

Mesne okruglice na ražnjiću

Mesne kuglice nanižite na štapiće za roštilj, niz učinite zanimljivim s lukom, poslužite uz najbolji ajvar i uživajte u zalogajima pripremljenim na otvorenom.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Mesne okruglice na ražnjiću

Sastojci

Priprema

  1. Mljevenom mesu dodajte sitno narezani luk, protisnuti češnjak i Vegeta marinadu. Dobro izmiješajte rukom i pustite da odstoji 30-ak minuta.
  2. Dodajte jaje, nasjeckani peršin i krušne mrvice, pa smjesu dobro izmiješajte rukama da se sastojci dobro povežu i lakše izrade kuglice.
  3. Oblikujte kuglice, a ljubičasti luk narežite na veće komade (veličine kuglice), pa ih naizmjence nanižite na štapiće za ražnjiće.
  4. Ražnjiće ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.

Posluživanje: Za upotpunjeni okus jela okruglice poslužite s blagim ajvarom ili umakom po želji i toplim lepinjama.

Savjet: Za pripremu mesnih okruglica koristite srednje grubo mljeveno meso jer se kompaktnije drži.

Igrajte se
s nama!

 

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina