Roštilj

Delicije u kojima uživamo s posebnim žarom

BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Pečene komade lungića stavite na šnite popečenog aromatičnog kruha, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

  • 45 min
  • Jednostavno
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama

Sastojci

  • 600 g lungića
  • 1 Vegeta Grill marinada BBQ
  • 300 g cherry rajčica
  • 100 ml vinskog octa
  • 150 ml crnog vina
  • 4 češnja češnjaka
  • 40 g šećera
  • 4 kriške ukoso narezanog talijana (kruha)
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema

  1. Lungić narežite na deblje odreske, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  2. Vino, ocat i šećer prokuhajte 10-ak minuta.
  3. Rajčice prerežite popola i stavite u dublju tavu ili zdjelicu. Dodajte vino, cijele češnje češnjaka, malo posolite i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
  4. Lungić popecite na dobro zagrijanom roštilju.
  5. Kruh popecite, natrljajte češnjakom i nakapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Na svaku šnitu popečenog aromatičnog kruha stavite komad lungića, prelijte rajčicama u umaku i poslužite uz salatu od rukole.

Savjet: Nemojte koristiti meso iz hladnjaka, ostavite ga oko 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu. Ovaj postupak će osigurati ravnomjerno pečen komad mesa. Koristite li meso izravno iz hladnjaka, izvana će se brže dogotoviti, iznutra ostati sirovo.Daljnjim pečenjem lako može zagorjeti što nije zdravo niti ukusno.

Rajčica

Za rajske užitke