Temeljac

Mijenja kuhanje iz temelja

Špageti s artičokama i čipsom od pancete

Hrskavi čips od pancete, omiljene špagete i popečene artičoke idealno je jelo za iznenađenje za stolom.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Špageti s artičokama i čipsom od pancete

Sastojci

Priprema

  1. Artičokama maknite vanjske zadebljale listove i odrežite vrhove. Narežite ih na ploške debljine 0,5 cm.
  2. Maslinovo ulje zagrijte i na njega stavite artičoke te lagano popecite. Dodajte protisnuti češnjak, 300 ml vode, limunov sok i povrtni temeljac. Pirjajte na laganoj vatri da artičoke omekšaju.
  3. Potkraj umiješajte Gussnel razmućen u malo vode. U dobiveni umak umiješajte kuhane i ocijeđene špagete.
  4. Pancetu popržite na tavi bez ulja, natrgajte na komadiće.

Posluživanje: Tople špagete pospite čipsom od pancete i poslužite.

Savjet: Špagete skuhajte jače al dente, a kad ih dodate u umak pustite ih par minuta da se u umaku "kupaju" kako bi se dobro obložile umakom.

Napomena: Želite li skratiti vrijeme pripreme, artičoke možete kratko prokuhati, a vodu od kuhanja iskoristiti u pripremi recepta.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma