Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Meksička pizza

Kako postoje razna vrsta jela od tortilja, zasigurno ih niste isprobali u varijanti meksičke pizza. I da,  jako je jednostavno i ukusno!

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Meksička pizza

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanoj tavi na par kapi suncokretovog ulja izdinstajte sitno sjeckani luk, dodajte mljevenu junetinu, meso će početi puštati vodu i u tom momentu dodajte goveđi temeljac za jela. Pirjajte meso dok ne izgubi svu vlagu pa stavite na stranu.
  2. Na suhoj tavi (bez masnoće) zagrijte tortilju i posipajte naribani topljivi sir preko nje, a nju pokrijte novom tortiljom. Ponovite postupak sa sirom i sada dodajte meso posipajući ga do rubova tortilje. Prekrijte opet novom tortiljom sloj po sloj. Ponovite postupak i s trećom tortiljom gdje ćete opet započeti slaganje sa sirom, onda grahom, pa jalapeno feferonom. U tom trenutku tavu sa sadržajem stavite u prethodno zagrijanu pećnicu onoliko dugo samo da se sir otopi.
  3. Kada se sir rastopio, izvadite tavu i nastavite sa slaganjem preostalih namirnica. Dodajte rajčicu narezanu na kockice i završite s komadićima avokada.

Posluživanje: Tortilju prebacite iz tave na dasku za rezanje i narežite ju kao što bi i pizzu narezali, na kriške. Poslužite toplo.

Savjet: Meso junetine možete pirjati dok ne izgubi svu tekućinu, a onda možete produžiti proces i nastaviti ga pržiti tako da će postati hrskavo. To je stvar vašeg osobnog izbora.

Mala tajna: Ako želite meksičkoj pizzi pojačati dojam, možete dodati još i kukuruz šećerac.

Napomena: Tortilje se peku samo onoliko da se oznoje, nema potrebe ići predaleko jer će se isušiti i prepeći.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje