Brza lisnata pizza
- Recept by coolinarika.com -Ostaci od blagdana nepresušan su izvor kreativnosti i ideja. Pustite mašti na volju i zamotajte i vi svoju pizzu u lisnatom!

Priprema
- Odmrznite lisnato tijesto, malo ga pobrašnite da vam se ne lijepi za valjak, razvaljajte ga na duplu veličinu od postojane.
- Sjeckanu rajčicu razmažite žlicom po tijestu do rubova.
- Narežite ostatke šunke, mozzarellu natrgajte i rasporedite po lisnatom tijestu. Popaprite, posolite po vlastitom ukusu. Zatim očistite jedan crveni luk, narežite ga na tanke kolutove i raširite uz ostale namirnice.
- Koristite li među sastojcima ribu, premažite tijesto kiselim vrhnjem.
- U verziji s ribom koristite sardine, fetu sir, kockice krumpira kratko izblanširajte i dodajte pola luka narezanog na tanke kolutove te začinite paprom i soli.
- Motajte lisnato tijesto od sebe po širini. Masni papir izrežite na veličinu lima za pečenje. Tijesto prebacite na lim s papirom te stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C oko 20 minuta.
Posluživanje: Ovo ukusno i maštovito jelo poškropite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i narežite na jednake komade. Uz par listova rikole uživajte u svakom zalogaju.
Savjet: Za neobičniju varijantu napravite kombinaciju s kiselim vrhnjem, sardinama iz ulja, kuhanim kockicama krumpira i lukom koja će vas oboriti s nogu.
Mala tajna: Ako nakon blagdana imate neko drugo meso za koje nemate ideju kako ga iskoristiti, na vama je samo odlučiti koju ćete mesnu namirnicu upotrijebiti za ovakvo jelo.