Paketići šunke u lisnatom tijestu

Pripremite jastučiće od lisnatog tijesta nadjevene šunkom u finom umaku od hrena i milerama i uživajte u čaroliji proljetnog blagdana.

  • 30 min
  • Jednostavno
Paketići šunke u lisnatom tijestu

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 400 g Dimljene rolane šunke Podravka
  • 3 žlice Hrena Podravka
  • 125 g sirnog namaza
  • 2 žlice narezanog svježeg vlasca
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mlijeka
  • sol

Za posluživanje

  • rotkvice i mladi luk

Priprema

  1. Šunku narežite na duže štapiće debljine 2 cm i širine oko 4 cm.
  2. Hren pomiješajte sa sirnim namazom i vlascem.
  3. Lisnato tijesto tanje razvaljajte. Prutiće šunke s jedne strane premažite pripremljenim hrenom.
  4. Jedan po jedan prutić namazane šunke složite na lisnato tijesto, zamotajte ih i premažite žumanjkom pomiješanim s mlijekom i malo soli.
  5. Na lim za pečenje obložen pek papirom rasporedite napunjene paketiće i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20 minuta.

Posluživanje: Uz šunku u lisnatom poslužite pečenu rotkvicu i mladi luk ili salatu po želji.

Savjet: Namazane prutiće šunke na lisnato tijesto slažite s namazanom stranom prema dolje.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...