Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Čokoladne puding kocke

Keks i puding se slažu dobro. Ovdje su upareni skupa u priču da funkcioniraju u obliku kolača. Pritom mu dodajte jagode i dižete ga na viši nivo. Puding nikad nije bio finiji.

  • 20 min
  • Jednostavno
Čokoladne puding kocke

Sastojci

Priprema

  1. U posudu ili kalup četvrtastog oblika posložite kekse petit beure tako da su stjenke kalupa kompletno obložene keksima.
  2. U posudi zakuhajte mlijeko i dodajte puding od čokolade. Skuhani puding izlijte u posudu s keksima.
  3. Vrhnje za šlag istucite pjenjačom, dodajte mu Šlag fix, jagode izrežite na manje komadiće, dodajte šlagu i popunite ostatak kalupa šlagom i jagodama. Sve skupa stavite na hlađenje.
  4. Čokoladu za kuhanje ili mliječnu (po želji i ukusu) otopite na pari u zdjeli. Čokoladom prelijte kolač tako da sve stijenke i svi dijelovi kolača budu prekriveni čokoladom.

Posluživanje: Ohlađeni kolač od pudinga okrenite tako da bude u suprotnom položaju od početnog. Poslužite kolač na tanjur ili dasku gdje ćete ga rezati na dva jednaka djela. Ukrasite jagodama i šlagom.

Savjet: Puding dobro ohladiti.

Mala tajna: Ako nemate pravokutni oblik kalupa, koristite okrugli ali onda kekse usitnite u mikseru i stavite ih na dno kalupa. Skuhani puding izlijte na kekse i ohladite. Šlagom premažite puding i odozgo posložite jagode. 

Napomena: Šlag i vrući puding u doticaju se tope!Ohladiti u pretincu za duboko zamrzavanje.

Dječji rođendan

Neka sve bude igra!