Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Schwarzwald u čaši

Puding je već sam po sebi jednostavno dobar i dovoljno ukusan desert. Ako mu dodate u društvo čokoladni kolač, šlag i šumsko voće, puding postaje prava zvijezda, u ovom slučaju serviran u čaši.  

  • 45 min
  • Jednostavno
Schwarzwald u čaši

Sastojci

Priprema

  1. U manjem loncu zagrijte dovoljno vode da pokrije dno, otprilike 0,5 litre. U staklenoj posudi koju ćete staviti na vrh tog lonca na pari istopite maslac i natrganu čokoladu.
  2. Razbijte jaja i odvojite ih od ljuski. Jaja istucite sa šećerom. Sjedinite ove dvije mase i dodajte brašno.
  3. Namažite kalup za pečenje maslacem i pobrašnite ga. Masu izlijte u kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C/12 min.
  4. U manjem loncu zakuhajte mlijeko i dodajte puding od čokolade. Šlag pjenu istucite pjenjačom i stavite na hlađenje.
  5. Desert slažite slojevito. Puding izlijte u dno čaše. Biskvit od čokolade natrgajte na komadiće i preko njega stavite šlag. Završite sa svježim malinama, borovnicama i kupinama.

Posluživanje: Desert poslužite hladan.

Savjet: Ukoliko radite izvan sezone ovaj recept i nemate svježe voće koristite smrznuto šumsko voće.

Gulaš

Inspirirani tradicijom