Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.

Vrlo zapetljana štrudla

Ljubitelje okusa cimeta i jabuka razveselit će zapetljana štrudla - uživajte u novoj omiljenoj slastici!

  • 35 min
  • Jednostavno
Vrlo zapetljana štrudla

Sastojci

Priprema

  1. Jabuke narežite na tanke ploške i prelijte s limunovim sokom, dobro izmiješajte.
  2. Lisnato tijesto rastvorite u obliku pravokutnika tako da duža strana ide s lijeva na desno.
  3. Sredinu tijesta premažite džemom od marelice od gornjeg prema donjem rubu tijesta, na džem posložite jabuke. Pospite cimetom.
  4. Tijesto koje viri sa strana pomoću koluta za rezanje pizze ili običnog noža narežite na trakice debljine oko 1,5 cm pod kutom oko 25-30°. Rezati krenite od rubova prema nadjevu.
  5. Nadjev zamotajte tako da prvo tijestom preklopite krajeve, a zatim naizmjence slažete jednu po jednu nasuprotnu traku tijesta. Kad ste nadjev u potpunosti zamotali premažite površinu tijesta razmućenim jajetom i pospite listićima badema.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20-25 minuta.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi par minuta, posipajte vanilin šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Umjesto jedne veće možete napraviti i više manjih štrudli.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!