Rajčica

Za rajske užitke

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Mirisni zapečeni špageti iz pećnice oduševit će vaše omiljene goste, a u fine zalogaje prožete povrćem, sirom, komadićima šunke i finim umakom poželjet ćete često na vašem stoli.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Sastojci

Priprema

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Tikvicu narežite na kockice i popecite kratko na 2 žlice maslinova ulja.
  2. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčica s mozzarellom uspite u 600 ml mlake vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  3. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Dodajte origano, bosiljak i 2 žlice maslinova ulja.
  4. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhane špagete i prelijte umakom. Lagano promiješajte i po njima rasporedite natrganu skutu, šunku narezanu na kockice i pripremljene tikvice.
  5. Pospite sirom ribancem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C da se peče oko 15 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa zelenom salatom.

Savjet: Umjesto šunke možete dodati Kranjske kobasice narezane na ploške.

Paštete

Kruha i igara!