Jakobove kapice s umakom

Počastite se za Valentinovo morskim delicijama - Jakobove kapice s umakom, jednostavno ih popržite na maslinovom ulju, prelijte umakom i poslužite uz popečeni kruh.

  • 15 min
  • Jednostavno
Jakobove kapice s umakom

Sastojci

Priprema

  1. Jakobove kapice operite, pa pomoću manjeg oštrog noža pažljivo izvadite iz školjke i pospite Vegetom natur mediteran.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite jakobove kapice i popržite ih do lijepe zlatno žute boje sa obje strane.
  3. Izvadite ih na tanjur, a u tavicu dodajte sitnije narezani luk i kratko popržite. Čim luk omekša dodajte protisnuti češnjak, naribanu koricu limete i timijan. Kratko promiješajte, zalijte konjakom i flambirajte.
  4. Zalijte prošekom, pa čim zakuha uklonite sa vatre, lagano posolite, popaprite i prelijte preko jakobovih kapica.

Posluživanje: Poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Savjet: Pečene jakobove kapice možete nakapati sokom od limete ili limuna.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!