Maškare

Maskirajte se u top chefa!

Karnevalski donut i lollipop

Tradicionalno se u ovo vrijeme poklada peku krafne. Ako ste željni inovacija u kuhinji predlažemo da pripremite karnevalski donut i lollipop. Neodoljivo, slatko, čarobno...

  • Jednostavno
Karnevalski donut i lollipop

Sastojci

Za šećerni preljev

  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žličica limunova soka
  • malo vode

Za ganache

  • 200g čokolade za kuhanje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • šarene mrvice

Priprema

  1. Mješavini za krafne dodajte instant kvasac, promiješajte, dodajte ulje i uz miješanje postupno dolijevajte vodu i rakiju da dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu 30-40 minuta.
  2. Tijesto okrenite na pobrašnjenu podlogu, razvaljajte na prst debljine, režite kalupom koji ima rupu u sredini tako da dobijete prstenaste krafne (donut) i kuglicu iz sredine. Sve pokrijte krpom i ostavite stajati tako dugo dok se volumen tijesta ne udvostruči.
  3. Dignuto tijesto pržite u zagrijanom dubokom ulju do zlatnožute boje. Pečene krafne izvadite na upijajući papir da se ukloni višak masnoće.
  4. Šećeru dodajte limunov sok i miješajte uz postepeno dodavanje malo vode dok ne dobijete gusti preljev.
  5. Krafne s jedne strane uronite ili prelijte preljevom i ostavite kratko stajati da se preljev osuši. Pospite šarenim mrvicama.
  6. Izrezano tijesto iz sredina kalupa također pecite kao i krafne, a zatim uronite u čokoladni ganache te ukrasite šarenim mrvicama.
Začini inspiracije

Monozačini