Pizza

Najbolji okrugli izum nakon kotača

Pizza-carica bez tijesta

Ova pizza primjer je kako omiljeno jelo uz malo mašte i dobre volje možete pretvoriti u neodoljivo jelo. Umjesto s uobičajenim brašnom, napravljena je s naribanim tikvicama i sirom. Nadamo se da smo vam potaknuli maštu, svakako probajte!

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pizza-carica bez tijesta

Sastojci

Priprema

  1. Tikvice naribajte, ostavite ih da odstoje 10-ak minuta kako bi pustile vodu. Za to vrijeme naribajte sir.
  2. Tikvice ocijedite, pomiješajte s naribanim sirom i rasporedite u tankom sloju u posudu za pečenje pizze (Ø32 cm) koju ste namastili s malo maslinova ulja.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 15 minuta.
  4. Polovicu pizze pospite kukuruzom šećercem, tunom i dodate cherry rajčice. Drugu polovicu pospite na rezance narezanom pečenom paprikom, sardinom i zelenim maslinama.
  5. Na cijelu pizzu stavite origano, pa tako pripremljenu pizzu nastavite peći još oko 5 minuta.

Savjet: Tikvice naribajte na krupni ribež kako bi puštale što manje vode jer želimo dobiti hrskavu podlogu na koju ćemo rasporediti nadjev. Ako želite biti sigurni da ćete moći lagano izvaditi pizzu, dno posude za pizzu obložite namašćenim papirom za pečenje.

Začini inspiracije

Monozačini