Kraljevske rolice

Uživajte u kraljevskim rolicama od telećih odrezaka, pršuta, klipića kukuruza. Poslužite ih sa umakom i kroketima od krumpirova tijesta. Počastite se kao kraljevi!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kraljevske rolice

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na odreske. Teleće odreske malo potucite batom za meso i pospite Vegetom.
  2. Na svaki odrezak stavite plošku pršuta i klipić kukuruza. Pršut i klipić zarolajte, pa ga stavite na svaki odrezak. Odreske zamotajte u rolice. Rolice stavite na štapić za ražnjić. Pobrašnite.
  3. Na zagrijanom maslacu popecite rolice, dodajte šampinjone i sve zajedno popirjajte. Zalijte vinom, podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Za umak, sadržaj vrećice Krem juhe od gljiva uspite u 300 ml mlake vode i promiješajte. Dodajte mesu i kuhajte uz miješanje 5 minuta. Rolice skinite s ražnjića, dodajte vrhnje, kratko prokuhajte.

Posluživanje: Odreske poslužite s umakom i kroketima od krumpirova tijesta.

Savjet: Nabadanjem rolica na štapiće olakšat ćete manipulaciju s rolicama i spriječiti njihovo otvaranje prilikom kuhanja. Umjesto krem juhe od gljiva, možete upotrijebiti Krem juhu od šparoga.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži