Vegeta

Đumbir mljeveni

Novogodišnji čokoladni kolač s kruškama

Novu godinu dočekajte uz čokoladni kolač s kruškama i đumbirom, pospite zvijezdicama i uživajte u sočnom okusu i najljepšoj noći.

  • 50 min
  • Jednostavno
Novogodišnji čokoladni kolač s kruškama

Priprema

  1. U 400 ml vode uspite vanilin šećer, limun šećer, štapić cimeta, klinčić i đumbir u prahu. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
  2. Kruške ogulite tako da ostane kličak, a dno poravnajte tako da mogu uspravno stajati. Stavite ih u začinjeni sirup i kuhajte 3-5 minuta, ovisno koliko su zrele. Pri tome ih malo okrenite tako da budu podjednako kuhane.
  3. Kruške izvadite na tanjur da se hlade, a tekućinu ohladite na sobnu temperaturu.
  4. Pripremite duguljast kalup za kruh (30x10 cm), obložite ga papirom za pečenje i dodatno namažite maslacem.
  5. Mješavinu za muffinse uspite u posudu, dodajte jaja, ulje, 150 ml tekućine u kojoj su se kuhale kruške i orahe, pa električnom miješalicom dobro izmiješajte (2-3 minute).
  6. U pripremjeni kalup stavite kruške. Ulijte pripremljenu smjesu od muffins-a, a po površini pospite čokoladnezvjezdice.
  7. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Pečeni kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Savjet: Ako želite još čokoladniji okus kolača, polovicu zvjezdica umješajte u tIjesto prije pečenja. Pripazite vrijeme pečenja, produžiti će se za oko 5 minuta.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži